Index Vakbarát Hírportál

Izrael elutasította egy európai parlamenti képviselő beutazását

2022. május 22., vasárnap 21:15

Izrael vasárnap nem engedélyezte Manu Pineda európai parlamenti képviselő beutazását. Az ország 2018-ban határozott arról, hogy nem engedik be a zsidó állam bojkottjára felszólító szervezetek aktivistáit.

Izrael nem engedélyezte vasárnap Manu Pineda európai parlamenti képviselő beutazását, aki a palesztin területeken is látogatást tervezett. Ezt Izrael „az illetékes izraeli hatóságoktól származó” információkkal indokolta. Válaszul a teljes, tizennyolc fős küldöttség lemondta izraeli útját.

A baloldali képviselő a Twitteren közzétett nyilatkozatában nehezményezte, hogy „Izrael akadályozza az Európai Parlament munkáját”. Hozzátette, hogy a delegáció egyébként arra sem kapott engedélyt, hogy a Gázai övezetbe mehessen – közölte az MTI. 

Izrael 2018-ban határozott arról, hogy nem engedik be a zsidó állam bojkottjára felszólító szervezetek aktivistáit. A Jerusalem Post című lap vasárnap jelentette, hogy Pineda korábban a Gázai övezetben éppen egy ilyen szervezetnek dolgozott, és állítólag a palesztin területet uraló radikális iszlamista Hamász vezetőjével, Iszmail Haníjével is találkozott.

Rovatok