Index Vakbarát Hírportál

Börtönre ítéltek egy képviselőt szexuális bántalmazásért, áldozata sokáig öngyilkos akart lenni

2022. május 23., hétfő 19:56

Másfél év börtönre ítéltek hétfőn egy volt brit parlamenti képviselőt, aki évekkel ezelőtt szexuális támadást követett el egy 15 éves fiú ellen.

A 48 esztendős Imran Ahmad Khan a közép-angliai Wakefield városát képviselte a londoni alsóház konzervatív párti frakciójában a 2019-es parlamenti választás óta. Nem sokkal megválasztása után kiderült, hogy 2008-ban egy házibulin alkoholfogyasztásra kényszerített egy fiatalkorú fiút, felvitte egy emeleti szobába, pornográf filmet nézetett vele, majd szexuálisan bántalmazta.

A londoni Southwark kerület koronabíróságának esküdtszéke Khant – a vádlott folyamatos tagadása ellenére – a múlt hónapban bűnösnek mondta ki a terhére rótt vádakban, és a bíróság hétfőn 18 hónap szabadságvesztésre ítélte. 

A kormányzó Konzervatív Párt már a bűnösség megállapítása után kizárta soraiból a képviselőt, aki nem sokkal később bejelentette, hogy lemond parlamenti mandátumáról.

Khan támadásának jelenleg 29 éves áldozata a bírósági tárgyaláson elmondta: az incidens után sokáig öngyilkosságot fontolgatott, és súlyos hatással volt későbbi mentális fejlődésére, kapcsolatépítő képességére és a munkájára is.

A volt képviselő fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen.

Khan választókerületében június 23-án tartanak időközi parlamenti választást.

Ha ön jogellenes vagy kiskorúakra káros online tartalommal találkozik, olvassa el a témáról szóló cikkünket, és használja a cikk végén található bejelentő felületet!

Rovatok