Index Vakbarát Hírportál

Legalább tizenegy ember meghalt egy szállodai lövöldözésben Mexikóban

2022. május 24., kedd 20:28 | aznap frissítve

Fegyveresek legalább tizenegy embert megöltek egy szálloda és két bár elleni támadásban a közép-mexikói Celaya városában − közölték kedden biztonsági tisztviselők.

Celaya város rendőrségének közlése szerint a támadások hétfőn késő este történtek két bárban ugyanabban az utcában. Közölték, hogy az áldozatok közül 10-en a helyszínen meghaltak, egy másikat pedig később egy kórházban nyilvánítottak halottnak − írta meg a CBS News

A tisztviselők a Valle Hermoso városrészbe érkezve találták meg a holttesteket, miután lövésekről érkeztek jelentések.

A szemtanúk szerint az áldozatokat lelőtték, majd a támadók benzint locsoltak szét, hogy felgyújtsák a létesítményeket. A holttestek műanyag asztalok és székek között voltak szétszórva, egy pedig a járdán feküdt.

A támadásban több mint egy tucat fegyveres vett részt − jelentette az El Universal című mexikói lap.

A térség egyik ismert bűnözői csoportja névjegykártyákat hagyott hátra, amelyeken magukra vállalták a mészárlást.

Guanajuato, a virágzó ipari régió, ahol egy olajfinomító és egy csővezeték is található, a Santa Rosa de Lima és a Jalisco New Generation kartell közötti vita miatt Mexikó egyik legerőszakosabb államává vált. Az igazságügyi minisztérium a Jalisco-kartellt a világ öt legveszélyesebb nemzetközi bűnszervezetének egyikeként tartja számon.

A bandák a kábítószer- és a lopott üzemanyag-kereskedelmi útvonalak ellenőrzéséért küzdenek.

(Borítókép: Fegyveresek legalább 11 embert megöltek egy szálloda és két bár elleni támadásban a közép-mexikói Celaya városában 2022. május 23-án. Fotó:  REUTERS/Juan Moreno)

Rovatok