Index Vakbarát Hírportál

Meg akarta ölni George W. Busht egy ohiói férfi

2022. május 25., szerda 06:11

Őrizetbe vettek egy columbusi férfit, aki a hatóságok szerint merényletet tervezett George W. Bush volt elnök ellen Dallasban.

Őrizetbe vettek egy columbusi férfit, miután a szövetségi hatóságok szerint a volt elnök, George W. Bush meggyilkolását tervezte, sőt a jelentések szerint Dallasba utazott, hogy videót készítsen a volt elnök otthonáról − írta meg a Patch columbusi kiadása.

Az FBI márciusban benyújtott, ezen a héten nyilvánosságra hozott és elsőként a Forbes által megszerzett házkutatási parancs szerint a Shihab Ahmed Shihab néven azonosított férfi a WhatsApp-fiókján jelezte, hogy meg akarja ölni Busht, mert a volt elnököt hibáztatja sok iraki haláláért és az ország szétveréséért az amerikaiak 2003-as invázióját követően. A gyanúsított novemberben Dallasba utazott, hogy videót készítsen a volt elnök otthona körül.

Az NBC bírósági dokumentumokra és a bűnüldöző szervek tisztviselőire hivatkozva jelentette, hogy az FBI azzal vádolja a gyanúsítottat, hogy akár hat embert is be akart csempészni Irakból Amerikába a mexikói határon keresztül. A Bloomberg szerint négyen közülük iraki állampolgárok és volt hírszerzők voltak, akik Törökországból, Egyiptomból és Dániából érkeztek volna.

A merényletet az ISIS nevében akarta végrehajtani. A bírósági dokumentumok szerint a gyanúsított egy fedésben lévő FBI-informátorral beszélt, és folyamatosan megfigyelés alatt állt. 

(Borítókép: George W. Bush 2009. május 28-án. Fotó: Bill Pugliano/Getty Images)

 

Rovatok