Index Vakbarát Hírportál

Hat év börtönt kért az olasz ügyészség Silvio Berlusconira

2022. május 26., csütörtök 12:29

A milánói ügyészek szerdán hat év letöltendő börtönbüntetést kérvényeztek Silvio Berlusconinak, mert állítólag a volt olasz miniszterelnök tanúkat vesztegetett meg egy 2013-as, kiskorúakkal kapcsolatos prostitúciós ügyben.

Berlusconit azzal vádolják, hogy fizetett 24 embernek – akik többek között esti partijainak fiatal vendégei voltak –, hogy hazudjanak egy korábbi perben, amelyben azzal vádolták, hogy szexért fizetett egy éjszakai klub fiatalkorú marokkói táncosnőjének – írja a Reuters. Az esetről korábban az Index is beszámolt.

A „bunga-bunga” partikként elhíresült botrány miatt az olasz vádhatóság hat év börtönbüntetést és további 10,8 millió euró (4,2 milliárd forint) lefoglalását követelte.

Az eset hozzájárult Berlusconi 2011-es miniszterelnöki bukásához. Az olasz üzletembert már régebben is vádolták hivatali visszaéléssel és kiskorúak prostitúciójával, amiben ártatlannak vallotta magát, és végül bizonyítékok hiányában felmentették.

A 85 éves férfi ügyvédjét, Federico Cecconit nem lepte meg az ügyészek indítványa, de bízik benne, hogy ügyfelét felmentik. Az ügyészség az ügyben érintett további 27 másik vádlottra egytől hat évig terjedő szabadságvesztés kiszabását kérvényezte. Köztük van Karima El Mahroug, a marokkói táncosnő, akinek az ügyészek szerint öt évet kéne rács mögött ülnie, amiért kenőpénzt fogadott el.

A 2017-ben kezdődött per júniusban folytatódik, és várhatóan szeptember végére születhet ítélet az ügyben.

Rovatok