Index Vakbarát Hírportál

Megvádolták Kevin Spacey-t: több férfit is szexuálisan zaklathatott

2022. május 26., csütörtök 18:15

A hivatalos rendőrségi tájékoztatás szerint három férfi ellen elkövetett szexuális zaklatás ügyében emeltek vádat Kevin Spacey ellen. Az amerikai színészt egy másik súlyos szexuális bűncselekmény miatt is vádolják Londonban.

A brit ügyészség megerősítette, hogy három férfi elleni szexuális zaklatás miatt emeltek vádat Kevin Spacey ellen. Összesen négy szexuális visszaélésre vonatkozó panasz érkezett, ezen belül három Londonban, egy pedig Gloucestershire-ben történt. Emellett Londonban súlyos szexuális bűncselekménnyel is vádolják, amely a második áldozatra vonatkozik. 

Az első két vádpont egy most 40 év körüli férfi állítólagos szexuális zaklatásához kapcsolódik, amelyet 2005 márciusában, Londonban követett el a színész. A második állítólagos áldozatot, a most 30 év körüli férfit állítólag 2008 szintén Londonban bántalmazta. A harmadik áldozat ellen pedig állítólag 2013 áprilisában Gloucestershire-ben követett el bűntettet.  

Óriási bírságot kapott Kevin Spacey

Mint ismert, jogerősen 30 millió dollárra büntették Kevin Spacey-t azoknak a veszteségeknek a jogcímén, amelyeket a House of Cards (Kártyavár) nevű sorozati alkotói szenvedtek el miatta. Spacey még 2017-ben keveredett szexuális zaklatási botrányba, amely az egész sorozata forgatására hatással volt. Egy riport szerint a Netflix összesen 39 millió dollártól esett el a botrány miatt.

Ennek következtében beperelték a színészt. Az ügy több mint három évig húzódott, hétfőn azonban megszületett a végleges ítélet. Eszerint Spacey megsértette a szerződése azon részeit, amelyek elvárásokat fogalmaztak meg a viselkedésével szemben, ezért kell kártérítést fizetnie. Egy jelentés szerint ugyanis a műsor forgatása közben is szexuálisan zaklatta számos munkatársát. Spacey azóta a botrány miatt nemkívánatos személy lett Hollywoodban, bár azóta ismét kapott egy filmszerepet.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép:  Kevin Spacey elhagyja a nantucketi körzeti bíróságot, miután szexuális zaklatás bűntette miatt indult bírósági eljárás ellene 2019. január 7-én. Fotó: Nathan Klima / The Boston Globe / Getty Images)

Rovatok