Index Vakbarát Hírportál

Botrány: egy nő megerőszakolásával vádolnak egy sussexi rendőrt

2022. május 28., szombat 07:03

Vádat emeltek Nagy-Britanniában egy rendőr ellen egy nő megerőszakolása miatt a Brighton Beachen, számol be róla az Independent. 

A 33 éves Laurence Knight őrmestert tavaly július 28-án tartóztatták le, miután július 17-én a tengerparton megerőszakolt egy nőt. A sussexi rendőrség most vádat emelt ellene. Tájékoztatásuk szerint nem volt szolgálatban a bejelentett bűncselekmény idején.

Pete Gardner, a városi rendőrség egyik főmunkatársa szerint az emberek joggal fognak aggódni, ha hallanak erről a nagyon súlyos vádról, amelyet egy szolgálatban lévő rendőrtiszt ellen emeltek. „Hálás vagyok a sussexi rendőrségnek az alapos nyomozásért és az áldozatnak nyújtott folyamatos szakértői támogatásért" – így Gardner.

A tisztet felfüggesztették szolgálatából, Knightnak június 23-án kell megjelennie a brightoni bíróságon. 

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

NANE  Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok