Index Vakbarát Hírportál

Eltűnt egy kisrepülőgép a nepáli hegyekben

2022. május 29., vasárnap 14:14

A nepáli hegyekben vasárnap eltűnt egy népszerű turistaútvonalon közlekedő kisrepülőgép 22 emberrel a fedélzetén – közölte egy helyi tisztviselő.

Egy repülőgép, amely az ország északi részén fekvő Jomsom hegyi városba tartott, röviddel a felszállás után elvesztette a kapcsolatot a repülőtér légi irányításával. A gép az északnyugat-nepáli Pokharából tartott a mintegy 15 percnyi úttal elérhető, de magasan fekvő céljához − közölte az MTI. 

Ramesh Thapa rendőrségi tisztviselő elmondta, hogy a Twin Otter típusú, két hajtóműves repülőgépről nincs információ, és a keresés jelenleg is tart.

A térségben az elmúlt napokban esett az eső, de a járatok rendben közlekedtek. A repülőgépek ezen az útvonalon a hegyek között repülnek, mielőtt leszállnak egy völgyben.

Ez egy népszerű útvonal a külföldi túrázók körében, akik a hegyi ösvényeken túráznak, valamint az indiai és nepáli zarándokok körében, akik a 3800 méter magasan fekvő Muktinath zarándokhelyet keresik fel.

A repülőgép lezuhanásának lehetséges helyszínén leesett hó miatt a mai napra lefújták a keresési és mentési műveletet. A műveletekhez bevetett összes helikoptert visszahívták a bázisokra

– mondta Premnath Thakur, a Tribhuvan Nemzetközi Repülőtér vezérigazgatója.

A Tara Air 9 NAET kéthajtóműves repülőgépét 22 emberrel a fedélzetén, köztük négy indiaival, a Mustang körzet Kowang falujában találták meg lezuhanva órákkal azután, hogy vasárnap reggel eltűnt a hegyvidéki körzetben.

(Borítókép: Eltűnt egy Twin Otter típusú, két hajtóműves repülőgép a nepáli hegyekben 2022. május 29-én. Fotó: Madhu Thapa/Handout via REUTERS)

Rovatok