Index Vakbarát Hírportál

Baleset történt a dunakeszi vidámparkban, kiszakadt a hullámvasút kereke

2022. május 30., hétfő 18:42

Baleset történt vasárnap a dunakeszi vidámparkban, amikor kitört egy hullámvasút kereke. Többen megsérültek, az ügyben rendőrségi eljárás indult.

A baleset délután, 17 óra körül történt a városi vidámparkban. A helyiek beszámolója szerint a Sárkány Hullámvasút már a baleset előtt is furcsa hangot adott ki. Az alábbi felvétel még a baleset előtt készült. 

A hullámvasutat az üzemeltetők a furcsa hangok ellenére sem állították le. Ennek következtében végül kitört a kereke, és nem sok híján ki is siklott. A kerék kitörésekor az utasok majdnem kiestek a hullámvasútból, valamint többen is lefejelték annak vasból készült keretét. A balesetben egy felnőtt nő és három gyermek megsérült.

Borzasztó volt látni a vérző fejű, orrú gyerekeket… Egy anyukának patakokban ömlött a fejéből a vér

írta egy szemtanú az egyik helyi Facebook-csoportban. Úgy tudni, hogy az érintett édesanya a rendőrségen is feljelentést tett hétfő reggel.

Reagált az üzemeltető: vészfékezés okozta a balesetet

Steingruber Pál, a vidámpark üzemeltetője közleményt adott ki, amelyben azt írta: eleinte a vidámpark összes játéka, így a sárkányvasút is zavartalanul működött, egészen addig, amíg az egyik menet alatt egy gyermek felállt, mert rosszul lett, és jelezte, hogy ki akar szállni. 

Az irányítófülkében ülő kollégánk észlelte a jelzést, és alkalmazta a vészmegállítót. A hirtelen fékezés hatására egy ponton eltört egy összekötő a pályán, ezért kitört egy kerék, és megbillent a szerelvény. Ezek miatt és a fékezés eredményezte hirtelen megállás miatt megütötték magukat az utasok

– írta, hozzátéve azt is: a sérülteket a helyszínen ellátták, egy főt saját kérésére a váci kórházba szállítottak röntgenvizsgálatra.

„Szeretném leszögezni, hogy a vészfékezéssel egy komolyabb baleset ellen védekeztünk. A szerelvényt nemcsak az oldalsó kerekek tartják a sínpályán, alul is vannak kerekei, ezért nem tudnak leesni a kocsik a sínről. Mint a vidámpark üzemeltetője ezúton fejezem ki sajnálatomat a történtekkel kapcsolatban, és mielőbbi gyógyulást kívánok a sérülteknek!”  – írta Steingruber Pál.

Rovatok