Index Vakbarát Hírportál

Putyin szenved, de nem akar gyengének tűnni

2022. május 30., hétfő 13:20

Christopher Steele, az MI6 egykori ügyintézője szerint Putyin nem tud kezelési szünetek nélkül megbeszéléseket tartani, folyamatosan egy orvoscsoport kíséri. Egyes hírek szerint az orosz elnök a rák mellett Parkinson-kórban és sclerosis multiplexben is szenved. Moszkva tagad.

Egy orosz hírszerzési forrás szerint Vlagyimir Putyin a „gyorsan előrehaladó rák egyik súlyos formájától” szenved, és a végtagjai is kontrollálatlanul remegnek. A Mirror cikke szerint legfeljebb három évet adnak az orvosok az orosz elnöknek.

Az orosz titkosszolgálat (FSZB) tisztje szerint a betegsége miatt Putyin a látását is elveszítheti.

Azt mondták, hogy gyötri a fejfájás, és amikor megjelenik a tévében, papírokra van szüksége, amelyeken minden hatalmas betűkkel van írva, hogy el tudja olvasni, mit fog mondani. Ezek olyan nagyok, hogy egy-egy oldalra csak néhány mondat fér el. A látása súlyosan romlik, és most már a végtagjai is kontrollálatlanul remegnek

– mondta az FSZB kémje.

Múlt héten Putyin Szocsiban találkozott Aljakszandr Lukasenko belarusz elnökkel, és a kamera lencsevégre kapta, amint kínosan csavargatja a lábát, miközben leültek tárgyalni.

Az előző héten a televízióban is furcsa mozdulatokat tett, miközben a hírek szerint a rák mellett Parkinson-kórban és sclerosis multiplexben is szenved.

Kirilo Budanov ukrán kémfőnök szerint Putyinnak „több súlyos betegsége is van, az egyik a rák”. Az orosz vezető halálos prognózisa egy titkos üzenetben derült ki, amelyet az orosz kém az FSZB Nagy-Britanniába dezertált egykori kémjének, Borisz Karpicskovnak küldött, aki most Putyin bérgyilkosai elől bujkál – írja a Mirror.

Putyin egy dühöngő őrült lett?

A kém elmondta, hogy Putyin még a neki adott hatalmas betűkre is hunyorogni kénytelen, és hirtelen hangulatváltozásokkal ijesztgeti a személyzetet. Hozzátette:

Nem fog szemüveget viselni, hogy segítsen magán, mert az a gyengeség jele lenne. Régebben higgadt volt a beosztottakkal, de most féktelen dühkitörései vannak. Teljesen megőrült, és szinte senkiben sem bízik.

Rákkal műthették az orosz vezetőt

A múlt héten Kreml-forrásokra hivatkozó jelentések azt állították, hogy Putyin 14 nappal ezelőtt sikeres rákműtéten esett át. Christopher Steele, az MI6 egykori orosz ügyintézője szerint Putyin nem tud kezelési szünetek nélkül megbeszéléseket tartani:

Folyamatosan egy orvoscsoport kíséri. A Kreml pedig egy kicsit olyan, mint egy cápamedence. Mindannyian körbe-körbeúsznak, és ha vérszagot éreznek a vízben, elkezdenek harcolni.

Steele szerint a helyzet olyannyira elfajult, hogy a Putyinhoz legközelebb álló kémfőnökök aktívan tárgyalnak már az utódjáról, és a hatalomátadás irányításáért versengenek.

Moszkva tagad

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter cáfolta a Vlagyimir Putyin orosz elnök rossz egészségi állapotáról szóló információkat.

Vlagyimir Putyin elnök mindennap megjelenik a nyilvánosság előtt. Nézheti őt képernyőn, olvashatja és hallgathatja a beszédeit. Nem hiszem, hogy épeszű emberek valamiféle betegséget vagy betegségre utaló jeleket látnának ebben az emberben

– mondta a TF1 francia televíziónak adott interjújában vasárnap.

(Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök egy videokonferencián vesz részt az Eurázsiai Legfelsőbb Gazdasági Tanács ülésén Moszkvában 2022. május 27-én. Fotó: Szputnyik / Mihail Metzel / Kremlin / Reuters)

Rovatok