Index Vakbarát Hírportál

További 15 év börtönre ítélhetik Alekszej Navalnijt

2022. május 31., kedd 19:11

Alekszej Navalnij újabb börtönévekkel nézhet szembe egy új vád szerint. Az orosz kritikust szélsőséges szervezet létrehozásával és a hatóságok elleni gyűlöletkeltéssel gyanúsítják. Ha bűnösnek találják, újabb 15 év börtönbüntetés is kaphat.

A Kreml által bebörtönzött orosz ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij azt állítja: vádat emeltek ellene egy új büntetőügyben, és ha bűnösnek találják, akár 15 év börtönbüntetést is kiszabhatnak rá – számolt be a BBC.

Navalnij szerint szélsőséges szervezet létrehozásával és a hatóságok elleni gyűlöletkeltéssel vádolják. A legújabb vád követi az idén márciusban csalásért és a bíróság megsértéséért kapott kilencéves büntetését. Navalnij szerint az ellene felhozott orosz vádak politikai indíttatásúak.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, az orosz bebörtönzött kritikus jobbkeze, Leonyid Volkov azt állította, hogy Oroszország a kezdetektől életfogytiglani börtönbüntetésre törekedett Navalnij ügyében, hogy örökre elhallgattassa. Navalnij szóvivője, Kira Jarmis is hasonlóan vélekedett, szerinte attól függ a férfi büntetése, hogy „meddig van Putyin hatalmon”.

Rovatok