Index Vakbarát Hírportál

Túlélte a pumatámadást a kilencéves lány, hősként ünneplik

2022. június 1., szerda 09:30

Pumatámadást élt túl egy kilencéves kislány, aki kempingezett a családjával a hétvégén Washington állam északkeleti részén.

A kislány szombaton Fruitland közelében sétált egy ösvényen két barátjával, amikor rájuk támadt a puma. A kislány szembeszállt vele, amíg a barátai elmenekültek. Felnőttek siettek a segítségére, és a súlyosan sérült gyereket kórházba szállították.

Lily Kryzhanivskyy és két másik gyermek szombaton az erdőben játszott a Spokane-től északnyugatra fekvő Fruitland kisváros melletti táborban. Lily kiugrott, hogy meglepje barátait, amikor a puma megtámadta őket – közölte a washingtoni Hal- és Vadvédelmi Szolgálat.

A kislányt a felsőtestén és a fején érte több sérülés, a kórházban megoperálták. Közben a fiatal hím pumát is megtalálták, és megölték.

Ezt kell tenni, ha támad a puma

A washingtoni Hal- és Vadvédelmi Szolgálat szóvivője, Staci Lehman elmondta, hogy a pumatámadás nagyon ritka, Washington államban az elmúlt száz évben mindössze két végzetes pumatámadást jegyeztek fel. Hozzátette, a hétvégi támadás nagyon gyorsan történt, nem lehetett megelőzni, a kislány semmit sem tett rosszul – írja a Guardian.

Felhívta arra a figyelmet, hogy ha valaki pumával találkozik, úgy tud védekezni, ha rákiabál és megpróbál nagyobbnak tűnni az állatnál. Ha támad a puma, minél erősebben kell visszaütni, és meg kell próbálni talpon maradni.

Ne fordítsunk hátat az állatnak, és ne vegyük le róla a szemünket, ne rohanjunk el

– tanácsolta a szóvivő.

Lilyt hétfőn engedték ki az intenzív osztályról, de stabil állapotban továbbra is kórházban maradt.

Rendkívül hálásak vagyunk a kislány rugalmasságáért, és lenyűgöz minket, hogy milyen bátor volt a szerencsétlen találkozás ellenére

– mondta Mike Sprecher a Hal- és Vadvédelmi Szolgálattól. Hozzátette, a támadás hirtelen történt, és hálásak, amiért a táborban lévő felnőttek gyorsan reagáltak. A hétvégén elvégzett vizsgálatok kimutatták, hogy az állat nem volt veszett.

Rovatok