Index Vakbarát Hírportál

Tűz ütött ki egy csehországi idősotthonban, többen meghaltak

2022. június 2., csütörtök 14:37

Tűz ütött ki egy Prága melletti idősotthonban. A tűzesetben ketten meghaltak és többen megsérültek. Két sérült állapot kritikus. Az idősotthonban csaknem hetven, Alzheimer-kórban szenvedő beteg tartózkodott.

Két ember meghalt és több mint ötvenen megsérültek egy idősotthonban történt tűzesetben csütörtök hajnalban a Prága melletti Roztokyban – közölte a prágai mentőszolgálat Twitteren.

A közlemény szerint két sérült állapota kritikus, az anyagi kár meghaladja a hetvenmillió koronát (1120 millió forintot). A súlyos sérülteket a kladnói kórházban látják el. A kora reggeli órákban keletkezett tűzvész okai egyelőre ismeretlenek.

Az idősotthonban mintegy hetven, Alzheimer-kórban szenvedő beteget ápolnak.

Ez a tűzeset egyike a legtragikusabbaknak, amelyek az utóbbi években az ország nyugdíjas- vagy idősotthonaiban történtek – mutatott rá a tűzoltóság közleményben. Az utóbbi tíz évben két olyan tűzeset volt a csehországi nyugdíjasotthonokban, amelyek két emberéletet követeltek. A Roztokyban pusztító tűznek a mentők szerint azért van olyan sok sérültje, mert a lángok fellobbanásakor a lakók még aludtak – írta az MTI.

Rovatok