Index Vakbarát Hírportál

Lelőttek egy brit művészt Mexikóban

2022. június 2., csütörtök 21:22

Ben Corser brit művészt Mexikóban lőtték le, miközben egy szupermarketbe tartott. A családja szerint rosszkor volt rossz helyen.

Ben Corser szoftvermérnök május 24-én egy colimai boltban vásárolt, ezt követően a 37 éves cornwalli férfi a Camino Real Boulevard úton volt hazafelé, és egy autóban ült, amikor őt és két barátját, Claudiót és Alfredót meggyilkolták. A család közleményében azt mondta, hogy Corser január óta Mexikóban élt, és a közösség részévé vált.

Guadalajarából mentek haza a buszon, és Alfredo felvette őket az autóval, amivel végigmentek Colima főutcáján, és megálltak egy szupermarketnél, hogy vegyenek valami élelmiszert, amikor a támadás érte őket. Miközben az autóban ültek a szupermarket előtt, mindhárom fiatalembert, köztük a hátsó ülésen ülő Ben Crosert, agyonlőtték – írja az  Independent.

A család elmondta, hogy semmi indítéka nem volt a fegyveres gyilkosnak.

Nem kaptunk magyarázatot, ami okot adott volna, nem utalt semmi jel rablásra, emberrablásra vagy bármi másra.

A család szerint Corser kitüntetéses diplomát szerzett képzőművészetből és matematikából, valamint költő és művész volt. Gondoskodtak arról, hogy a holttestét visszaszállítsák az Egyesült Királyságba, hogy St. Justban temessék el. 

Rovatok