Index Vakbarát Hírportál

Kolozsvári gyilkosság: felkavaró részletekről tájékoztatták a nyilvánosságot

2022. június 3., péntek 09:26

Boné Ferenc, a Sapientia Egyetem volt oktatója májusban végzett barátnőjével, M. Beátával. A kolozsvári ügyészség most pontosan rekonstruálta a bűntényt.

A nyilvánosságra hozott adatok szerint az áldozat és a gyilkos május 21–22. délutánján és éjjelén 18:30 és 2:58 óra között együtt utazott a férfi járművében. Ferenc váratlanul megragadta Beáta torkát, és megfojtotta. Ezt követően Nagyváradra utazott, a holttesttől Báródsomos (Cornițel) falu határában, egy elhagyatott benzinkút mögötti mezőn szabadult meg.

Az elkövető ezután a nyomok eltüntetésére koncentrált, a saját telefonját a lakásában hagyta, az áldozat telefonját pedig kikapcsolta és elrejtette, így ellehetetlenítette útvonaluk nyomon követését és tartózkodási helyük meghatározását.

A lány barátai csak annyit tudtak, hogy a pár egy Kolozsvár-környéki vízeséshez ment kirándulni. Halála előtt Beáta több barátjával is beszélt, ám később már egyikük sem tudott kapcsolatba lépni vele, ráadásul vasárnap este valaki észrevette, hogy a fiatal nő már húsz órája inaktív a közösségi médiában. Eltűnésüket hétfőn jelentették be, miután egyikük sem jelentkezett munkára. A nő holttestére szerda délután, a Királyhágó térségében találtak rá a rendőrök egy bozótosban. A gyilkost egy nappal később fogták el Nagyváradon, Ferenc egy tehervagonban bujkált – írta meg a Blikk a Maszol.ro írására hivatkozva.

Rovatok