Index Vakbarát Hírportál

Biztonságos helyre szállították Joe Bident és feleségét

2022. június 5., vasárnap 06:48

Joe Biden amerikai elnök és felesége, Jill Biden biztonságban van, miután egy magánrepülő tévedésből engedély nélkül belépett a légtérbe, ahol a hétvégéjüket töltötték.

Joe Biden amerikai elnököt és Jill Biden first ladyt rövid időre evakuálták szombaton nyaralójukból, miután egy kis magánrepülőgép tévedésből belépett a Delaware állambeli Rehoboth Beach fölötti zárt légtérbe, ahol az elnök és felesége a hétvégéjét töltötte – közölte a Fehér Ház.

A repülőgépet azonnal kikísérték a korlátozott légtérből Anthony Guglielmi, az amerikai titkosszolgálat szóvivője szerint. A pilótát, akit nem neveztek meg, ki fogják hallgatni.

A pilóta tévedett

A titkosszolgálat szóvivője elmondta, az előzetes vizsgálat azt mutatja, hogy

a pilóta nem a megfelelő rádiócsatornán volt, nem követte a benyújtott NOTAMS-t (Notice to Airmen), és nem követte a közzétett repülési útmutatót.

Az incidens helyi idő szerint nem sokkal délután 1 óra előtt történt. A titkosszolgálat egyik tisztviselője elmondta, hogy elővigyázatosságból biztonsági intézkedéseket hoztak, de az elnököt nem fenyegette jelentős veszély – írja a National Post.

Rovatok