Index Vakbarát Hírportál

Lövöldözés Tennessee-ben, hárman meghaltak, tizennégyen megsérültek

2022. június 5., vasárnap 21:54

Lövöldözés tört ki vasárnap a Tennessee állambeli Chattanoogában egy szórakozóhely közelében, ahol legalább hárman meghaltak, és tizennégyen megsebesültek – írja az MTI.

Azt még nem tudni, hogy pontosan mi volt a lövöldözés előzménye. A rendőrség mindössze azt közölte, hogy 14 embert találtak el a lövedékek, miközben további 3 embert menekülés közben ütöttek el az elkövetők. 

Két ember a lőtt sebekbe halt bele, egynek pedig a gázolás okozta a halálát.

Az áldozatok közül tizenhat ember nagykorú, egy pedig kiskorú volt. Sok sebesült állapota válságos – közölték a rendőrök.

Az ügyben nyomozást indítottak. A helyi rendőrfőnök szerint több fegyveres követte el a támadást, és arra kérte a helyieket, hogy aki bármit tud a lövöldözés részleteiről, jelentkezzen a rendőrségen. 

Tim Kelly, Chattanooga polgármestere felszólította a szövetségi Kongresszust, hogy hozzon új törvényeket a fegyveres erőszak megfékezése érdekében. Kifejtette: ő is szeret vadászni, neki is van puskája, és „nem arról van szó, hogy el kell venni a fegyvert a felelős fegyvertartóktól, de igenis szükség van a kötelező háttérellenőrzésre”.

Az előző héten hat fiatalkorú sebesült meg egy másik lövöldözésben Chattanooga belvárosában. A polgármester jelezte: a városvezetés a következő hetekben újabb lépéseket tesz az erőszak visszaszorítására helyi szinten.

Mint megírtuk, szombat éjjel a pennsylvaniai Philadelphia belvárosában tört ki lövöldözés, amely szintén legalább három halálos áldozatot követelt. Másfél hete pedig a texasi Uvaldéban történt lövöldözés borzolta fel a kedélyeket, amelynek vasárnap újabb részleteire derült fény.

Rovatok