Index Vakbarát Hírportál

Eltűnt egy kisfiú a vadonban, megdöbbentő fotók a változásáról

2022. június 7., kedd 07:13

Az eltűnt fiú épségben került elő, miután egyedül túlélt egy hétvégét a zord és fagyos montanai vadonban.

Ryker Webbet vasárnap sértetlenül, de „éhesen, szomjasan és átfagyva” találták meg, miután két napig tartó keresésében szárazföldi keresőcsapatok, kutyás keresőcsapatok, drónok, helikopterek és több ügynökségi hajóegység is részt vett – írja a New York Post a Lincoln megyei seriffhivatal bejelentése alapján.

A kisfiú eltűnését péntek délután öt óra előtt jelentette be egy aggódó szomszéd. A rendőrök hamarosan megtudták, hogy akkor már több mint két órája eltűnt, és utoljára a család kutyájával látták játszani a kertben, a Montana állambeli Troytól délre, a Bull Lake keleti oldalán.

Egyedül bolyongott egy erdős területen, ahol a hőmérséklet szombatra virradó éjszaka mindössze 4 fokra hűlt vissza. A keresési munkálatokat a környéken lévő sűrű növényzet, a zivatarok, és a heves esőzés sem segítette. Az 53 fős keresőcsoport légi csapatának vissza kellett fordulnia a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt.

Rykert végül 2,4 mérfölddel (3,8 kilométerrel) arrébb találták meg, Sanders megyében átfagyva, éhesen és szomjasan, de a kedve ennek ellenére kitűnő volt.

Rovatok