Index Vakbarát Hírportál

Fejkendős szépségversenyt tartottak Milánóban

2022. június 7., kedd 13:15

Az észak-olasz nagyváros egyik kerületének számító Cinisiello Balsamóban több mint százan vettek részt a Hidzsábkirálynő elnevezésű versenyen. Egy marokkói származású olasz politikus szerint ezzel a szervezők azt a látszatot akarták kelteni, hogy nyitnak a nők felé, miközben csak a közvélemény elkábításáról van szó.

A szélsőséges muzulmánok Európában a legaktívabbak, ahol társadalmi, politikai fordulatot akarnak elérni az európai életmód megváltoztatásával – nyilatkozta a marokkói származású Souad Sbai olasz politikus hölgy az Il Giornale napilapnak kedden azt követően, hogy Milánóban fejkendős szépségversenyt tartottak fiatal muzulmán lányoknak.

A résztvevők kivétel nélkül Olaszországban élő, 14 és 25 év közötti lányok voltak, a hajukat eltakaró kendővel vagy fátyollal a fejükön. A versenyt szervező Muzulmán Nők Olaszországi Mozgalma közölte, azt akarják, hogy példaképek legyenek kortársaik számára a résztvevők.

Ez nem integráció, hanem egy radikális világnézet reklámozása. Ez nem iszlám, hanem egy előretörő társadalmi, politikai és gazdasági terv, amely meg akarja változtatni az európai életstílust. A radikalizmus teret akar nyerni!

– reflektált Souad Sbai a jobboldali napilapban.

A muzulmán nők jogaiért küzdő marokkói származású politikus kifejtette,

a hidzsáb viselését nem lehet példaként felhozni, mivel a nők megalázásának a jelképe.

„Ne feledjük az otthonaikba bezárt nőket, vagy azokat, akik életükkel fizetnek, mert nyugatiasan akartak öltözködni!” – emlékeztetett Souad Sbai, aki szerint ilyen szépségversenyeket még Marokkóban sem látni, mivel „a radikalizmus mindenekelőtt Európában van jelen”.

Hozzátette, a szépségversennyel a szervezők azt a látszatot akarták kelteni, hogy nyitnak a nők felé, miközben a közvélemény elkábításáról és a fiatalok elcsábításáról van szó. 

Veneto tartomány ügyészsége vizsgálatot indított a június 2-i nemzeti ünnepen a Garda-tó üdülőhelyein történt tömegverekedés miatt: az interneten meghirdetett „Afrika a Gardánál” című találkozón több mint kétezer, többségében észak-afrikai fiatalkorú vett részt. Több jelen levő olasz lány feljelentést tett szexuális bántalmazás miatt. 

Rovatok