Index Vakbarát Hírportál

Másodszor ütötték lovaggá David Attenborough-t

2022. június 8., szerda 21:52

A tekintélyes lovagkeresztet a walesi herceg adta át a 96 éves természettudósnak, aki maga is szenvedélyes természetvédő.

David Attenborough – akit először II. Erzsébet királynő ütött lovaggá 1985-ben – szerdán a windsori kastélyban tartott beiktatási ünnepségen vette át legújabb kitüntetését Károly hercegtől – számolt be a CNN.

A Szent Mihály és Szent György Rend nagy lovagkeresztje még rangosabb elismerés, amit a világunkról nemrégiben készült dokumentumfilmjeiért, valamint a klímaváltozás elleni tevékenységével érdemelt ki.

Attenborough nemzeti kincsnek számít az Egyesült Királyságban, hiszen többek között olyan filmek készítője, mint a Bolygónk, a Föld vagy Az óceán mélyén. A Guinness-rekordok könyve szerint nemcsak tévés természettudósként, hanem műsorvezetőként is az ő nevéhez fűződik a leghosszabb pályafutás.

A világ leghíresebb természettudósa bő egy hónappal ezelőtt az ENSZ díját, a Föld bajnoka címet kapta meg.

(Borítókép: Sir David Attenborough brit természettudós és ismeretterjesztő dokumentumfilmes, miután kitüntették a Szent Mihály- és Szent György-lovagrend nagykeresztjével a windsori kastélyban 2022. június 8-án. Fotó: MTI/AP/Pool/PA/Jonathan Brady)

Rovatok