Index Vakbarát Hírportál

Még nem döntötték el, hogy a Revolut átterheli-e a tranzakciós illetéket

2022. június 10., péntek 18:17

Az extraprofitadókra irányuló új kormányrendelet értelmében a Revolut és számos más külföldi pénzügyi szolgáltató legkorábban 2022. július 1-jétől a tranzakciós illetékfizetési kötelezettség alanyává válik.

A kormány által bevezetett új adónemről, az „extraprofitadóról” szóló kormányrendelet értelmében mostantól a határon átnyúló szolgáltatásokat Magyarországon végző, de magyarországi székhellyel vagy fiókteleppel nem rendelkező szereplőkre is alkalmazni kell a pénzügyi tranzakciós illetéket.

Ennek értelmében a Revolut és számos másik külföldi pénzügyi szolgáltató legkorábban 2022. július 1-jétől a tranzakciós illetékfizetési kötelezettség alanyává válik, és legkésőbb 2022. szeptember 1-ig köteles bejelentkezni az állami adóhatósághoz. 

portfolio.hu arról kérdezte a fintechet, hogy eleget tesznek-e az új szabályozásnak, és tervezik-e, hogy az adót átterhelik a fogyasztókra.

A Revolut betartja mind az európai, mind a helyi jogi és adószabályokat. Megvizsgáljuk az új magyarországi adószabályokat, és ennek megfelelően fogunk eljárni

– válaszolt a Revolut, hozzátéve, hogy nem kommentálnak nyilvánosan szabályozói döntéseket, ehelyett „közvetlen kommunikációt folytatnak”.

Rovatok