Index Vakbarát Hírportál

Negyven év után találták meg az eltűnt gyereket, meggyilkolt szülei után még nyomoznak

2022. június 10., péntek 11:34

A névtelen kisbabát egy arizonai templomban adták át a hatóságoknak 1981-ben. Most egy DNS-egyezés révén azonosították, hogy a nő a gyermeke annak a házaspárnak, akit 1981-ben brutálisan meggyilkoltak Texasban.

A hírt a texasi igazságügy-miniszter helyettese jelentette be tájékoztatóján. Brent Webster megerősítette, hogy bár döglött ügyről van szó, de nem adták fel a reményt, hogy megtalálják a floridai pár gyilkosát vagy gyilkosait. Ehhez pedig továbbra is kérik a lakosság segítségét. A hatóságok szerint a házaspár tagjait Tina Gail Linn Clouse és ifjabb Harold Dean Clouse-ként azonosították. Holttestüket 1980-ban találták meg Houston mellett, egy erdős részen.

A nyomozók akkoriban nem tudták azonosítani a pár tagjait, gyermekük nem volt velük, eltűnt, és ez rengeteg megválaszolatlan kérdést vetett fel. A házaspár személyazonosságát csak tavaly sikerült azonosítani DNS-teszttel. Természetesen a mostani tájékoztatón örömmel jelentette Webster, hogy

negyven év után megtaláltuk az elveszettnek hitt gyermeket, aki él és virul!

Egyébként a Baby Holly nevet kapta. 

A rendőrség most ismét előveszi a gyilkosság döglött aktáját, és megpróbálnak minden részletet átnézve újabb nyomok után kutatni, hogy megfejtsék a fiatal házaspár különös gyilkosságát. Első körben ismét megkeresik azt a fura vallási csoportot, amelynek tagjai tették le állítólag a babát annál az arizonai templomnál, ahol megtalálták, nagyjából abban az időben, amikor az eltűnését jelentették.

Elsősorban a csoportnak azt a tagját szeretnék felkutatni, aki maga Zsuzsa nővérként mutatkozott be, amikor felhívta a házaspár családját, és közölte velük, hogy a fiatalok hozzájuk csatlakoztak és a jövőben megszakítanak minden kapcsolatot családjukkal, rokonaikkal. Szemtanúk szerint a szektának csak női tagjai voltak, akik hosszú fehér ruhában és mezítláb járkáltak. 

Az igazságügy-miniszter helyettese a tájékoztatón a nyomozás furcsa fordulatairól is beszélt. E szerint a szekta néhány tagja később visszavitte a házaspár kocsiját Floridába, és ott próbálták meg pénzzé tenni. Később őrizetbe vette őket a rendőrség, de azt nem tudni, hogy idővel le is tartóztatták-e őket, mert arra vonatkozó feljegyzéseket nem találtak – írja a CNN.

Virtuális családegyesítés már volt

Az elveszettnek hitt, majd megkerült Holly Zoom-kapcsolaton beszélt először vér szerinti családtagjaival. Nagynénje örömében sikoltozott, amikor meglátta, nagyanyja pedig csak annyit mondott: „Megkerülése Isten ajándéka!”

Holly szüleiről 1980 októberében hallottak utoljára családjaik. Utána évtizedekig próbáltak a nyomukra bukkanni, eredménytelenül. A kutatás nem vezetett eredményre – mostanáig.

Rovatok