Index Vakbarát Hírportál

Smaragdokkal kapcsolták le a határon Zelenszkij hazaáruló antihősét

2022. június 12., vasárnap 11:32

Andrij Naumovot, az ukrán titkosszolgálat korábbi vezetőjét határátkelés közben kapcsolták le a szerb határnál. A férfi egy társával együtt Észak-Macedóniába próbált átkelni, amikor a szerb határőrök megállították őket, ugyanis rengeteg készpénzt és smaragdokat találtak náluk.

Letartóztatták a volt ukrán titkosszolgálati vezetőt és egy német társát Szerbia déli részén pénzmosás gyanúja miatt. A két férfi megpróbált átkelni a határon, több mint 600 ezer euróval, 120 ezer dollárral és két smaragddal az autójukban, amiket nem jelentettek be – írja a Jutarnji horvát napilap.

A szerb belügyminisztérium szerdán közölte, hogy a határrendészek

607 990 euró és 124 924 dollár készpénzt, valamint két értékes smaragdot találtak a presevoi határátkelőnél.

Naumov és társa akár 12 év börtönbüntetésre is számolhat. Andrij Naumov 2019-ben csatlakozott az ukrán titkosszolgálathoz, két évre rá pedig a belbiztonsági osztály vezetőjévé nevezték ki.

A helyi média szerint néhány órával az orosz invázió kezdete előtt hagyta el Ukrajnát, családját pedig már korábban előre küldte. Zelenszkij március 31-én hivatalosan is kirúgta, azt állítva, hogy hazaárulást követett el, továbbá „antihősnek” nevezte, aki megszegte katonai esküjét.

Rovatok