Index Vakbarát Hírportál

Műsorvezető a magyar képviselőnek: Meleg vagyok, mi a gondja velünk?

2022. június 13., hétfő 16:55

A szlovák OĽaNO-s parlamenti képviselője, Gyimesi György adott interjút a TA3 televíziónak, melyben a műsorvezető arra kereste a választ, hogy miért nem lehet szivárványos zászlót függeszteni a középületekre.

Richard Dírer ismert szlovák műsorvezetőnek adott interjút Gyimesi György, az OĽaNO-s parlamenti képviselője. A műsorvezető szerint jó lenne, ha a meleg közösséget, amelynek ő is a tagja, valamivel segítené a kormányzat.

Mi problémája van önnek velünk?

– tette fel a kérdést a műsorvezető, amelyre Gyimesi György közölte: semmi. Hozzátette: azt azonban nem szeretné, hogy a középületekre bárki is kifüggeszthetné a szivárványos zászlót.

Az Új Szó szerint a képviselő elmondta, hogy a szexuális kisebbségek tagjainak szerinte valóban segíteni kellene például azzal, hogy az azonos nemű pároknak lehetővé tegyék az élettársuk után való öröklést, vagy betekinthessenek a párjuk egészségügyi dokumentációjába.

Hangsúlyozta azonban, hogy véleménye szerint a szexuális kisebbségek jogai a nő és a férfi házasságára épülő családmodellt ellenzik, ezért lép fel a szimbólumaikkal szemben. 

Rovatok