Index Vakbarát Hírportál

Németországban elfogták az Iszlám Állam propagandistáját

2022. június 14., kedd 19:11

Elfogták Németországban az Iszlám Állam terrorszervezet propagandaanyagok fordításáért és német nyelvterületen történő terjesztéséért felelős egyik tagját − közölte kedden a német ügyészség.

A férfit a nyugat-németországi Römerberg településén vették őrizetbe. Súlyos, államellenes erőszakos bűncselekmény előkészítésével és külföldi terrorszervezeti tagsággal vádolják. Az általa német nyelvre lefordított szélsőséges propagandát állítólag a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson keresztül terjesztette − írta meg az MTI. 

A vádhatóság szerint a gyanúsított − akinek nevét nem hozták nyilvánosságra − kétszer is megpróbálkozott azzal, hogy az egykor az Iszlám Állam fennhatósága alá tartozott közel-keleti térségekbe jusson harci kiképzés reményében, de kudarcot vallott.

Fő tevékenysége a dzsihadisták hivatalos közleményeinek, videóinak, hangüzeneteinek fordítása volt arabról németre, és ezek különböző Telegram-csatornákon keresztüli terjesztése német nyelvterületen

− ismertette az ügyészség.

A tájékoztatás szerint a dzsihadisták propagandistájának elfogását a svájci hatóságokkal egyeztették, amelyek az üggyel összefüggésben három személyt vettek őrizetbe az alpesi ország területén.

Rovatok