Index Vakbarát Hírportál

Egy kutya gyújtott fel egy családi házat Missouriban

2022. június 15., szerda 19:40

Egy kutya véletlenül bekapcsolt egy családi házban lévő tűzhelyet a Missouri államban lévő Parkvilleben, amelynek következtében végül az egész ház kigyulladt.

A történteket egy automata kamera is rögzítette a házban. A felvételen az látható, hogy a kutya két lábra áll a tűzhely mellett, eközben viszont megnyomta azt az érintőgombot, amivel a készüléket be lehet kapcsolni. Ráadásul a tűzhelyen maradt egy serpenyő, benne az előző napi vacsora maradékával és az elkészítéshez használt zsírral, amely nyolc perccel később lángra kapott.

A tűz a konyhabútorokra, valamint a házra is átterjedt, ráadásul az épületben ekkor csak a lakók két kutyája volt. Az állatokat szerencsére sikerült kimenteni, de a házban jelentős károk keletkeztek. 

Chris Denney, a helyi tűzoltók vezetője azt mondta az esetről a Fox Newsnak: a legújabb konyhai eszközöknél már egy érintés is elég a bekapcsoláshoz, ezért azokat az állatok  (vagy akár a gyermekek)  is bekapcsolhatják véletlenül, ahogy ez most is megtörtént. Ugyanakkor számos eszközbe egy biztonsági zárat is beépítettek, amellyel ez megakadályozható. 

Egy korábbi, az Egyesült Államokban készült, a 2012 és 2016 közti időszakra vonatkozó statisztika szerint a lakástüzek 48 százalékát a főzés okozta. A személyi sérüléssel is járó tűzesetek 45 százalékára, továbbá a halálos lakástüzek 21 százalékára is igaz volt ugyanezt. 

Rovatok