Index Vakbarát Hírportál

Ukrán szélsőjobboldali zászlót lobogtattak egy magyar sportrendezvényen

2022. június 15., szerda 15:59

Egy 16 éves bokszoló az ukrán szélsőjobboldali Azov ezred zászlajával vonult fel a pódiumra a Bornemissza-bokszemlékversenyen.

Az esetről a NEXTA nevű belorusz hírcsatorna tett közzé egy felvételt Twitteren:

Nem nevezték meg, hogy pontosan milyen magyarországi versenyről van szó, az Index azonban úgy tudja, hogy a 71. Bornemissza-emlékversenyen került sor erre, amelyet június 7–11. között rendeztek Egerben.

Az emlékversenyen körülbelül háromszáz fiatal ökölvívó gyűlt össze, a magyar junior- és ifjúsági korú versenyzők összesen 21 aranyérmet szereztek a tornán. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség ezzel összefüggésben korábban közölte, hogy az ukránok 31 fővel képviseltették magukat a versenyen, és a szállásolásban, étkeztetésben, szállításban ők is segítettek nekik.

Könnyen lehet, hogy a verseny szervezői nem ismerték fel, hogy a zászlón egy radikális szervezet jelképe látható, vagy egyszerűen csak azért nem akartak közbelépni, hogy ne legyen botrány az esetből.

Ebben a cikkünkben írtunk részletesen a magát szélsőjobboldalinak valló Azov ezredről. Az ezred katonái fontos szerepet vállaltak Mariupol városának védelmében, így jelentős számban estek hadifogságba, és kérdésesnek tűnik, mi lesz a sorsuk.

Könnyen lehet ugyanis, hogy Oroszországban az Azovot terrorszervezetté nyilvánítják a közeljövőben, és az is felmerült, hogy Donyeckben vagy akár Oroszországban is halálra ítélhetik őket.

Rovatok