Index Vakbarát Hírportál

Enyves kezű klímavédelmi aktivisták demonstráltak Bécsben

2022. június 17., péntek 14:10

Pénteken egy kisebb akcióval tiltakozott néhány aktivista Bécsben az ellen, hogy az osztrák kormány szerintük nem tesz eleget a klímavédelmi célok érdekében.

Az Utolsó Generáció nevű csoport tagjai azt kérték a kormánytól, hogy „ismerjék el a tagadhatatlan tudományos bizonyítékokat, amelyek a klímaválságról szólnak, és vessenek véget a fosszilis anyagok által eredményezett pusztításnak”. Követelésüknek hangot adva a Bécsi Egyetem közelében több transzparenssel a kezükben élőláncot alkottak az egyik forgalmas úton, miközben a lánc két végén lévő emberek az egyik kezüket odaragasztották az úttesthez.

Az akció kisebb, a tömegközlekedést is hátráltató dugót eredményezett az osztrák fővárosban. A helyszínre a rendőrök több járőrautóval mentek ki, valamint egy mentőcsapat is a helyre érkezett, hogy a leragasztott kezű embereket kiszabadítsa. 

A rendőrség szerint a demonstráció miatt egy kisebb baleset is történt: egy busz összekoccant egy kamionnal a dugóban, a balesetben azonban személyi sérülés nem történt – írja a Kronen Zeitung.

Rovatok