Index Vakbarát Hírportál

Légicsapás volt a válasz a palesztin területről érkező támadásra

2022. június 18., szombat 11:31

Izraeli katonák rajtaütést hajtottak végre Dzseninben, válaszul rakétát lőttek ki a Gázai övezetből – három palesztin fegyveres meghalt.

A Hamász palesztin mozgalom Gázai övezeti célpontjaira Izrael szombaton légicsapásokat mért, miután onnan rakétákkal lőtték az országot – közölte az izraeli hadsereg.

Péntek hajnalban illegális fegyverek után kutattak az izraeli erők egy razzia során, amikor palesztin fegyveresek egy autóból lőni kezdtek rájuk. A tűzharc során három palesztin vesztette életét – közölte az izraeli hadsereg.

Válaszképpen a Gázai övezetből éjszaka rakétát indítottak a dél-izraeli Askelon városa felé, amelyet a Vaskupola-rendszer sikeresen hatástalanított – írja az MTI. 

Az izraeli hadsereg közleménye szerint a támadásra válaszul a Hamászhoz kapcsolódó célpontok ellen később támadást indított a légierő. 

Legutoljára áprilisban indult rakétatámadás a Gázai övezetből Izrael ellen. Márciusban 11 ember halt meg három támadás során a Nyugati Parton, Dzsenínben pedig munka közben vesztette életét Sirín Abu Akla május 11-én, amikor lelőtték.  

Rovatok