Index Vakbarát Hírportál

Serpenyővel náspángoltak el egy krokodilt

2022. június 23., csütörtök 15:04

Serpenyővel üldözött el egy krokodilt egy ausztrál férfi, amiről videó is készült.

Az eset az Ausztrália Északi Terület nevű régiójában, Darwin település közelében, egy turistaszállón történt. A felvételen látszik, hogy a férfi – aki a szálláshely tulajdonosa, üzemeltetője – egy serpenyővel megközelíti az épület közelében pihenő ragadozót. A krokodil ráveteti magát, a férfi azonban néhány határozott ütéssel megfutamítja. 

A történteket másik videó is rögzítette egy másik állásból.

Utóbb kiderült, hogy a krokodilt azért kellett elüldözni, mert valaki távozni akart a szállásról, de így nem tudott volna biztonságosan elmenni. Sőt mi több: a három és fél méter hosszú krokodil – amelynek Casey a neve – lényegében a kocsmáros, Kai Hansen háziállata. 

Casey aranyos jószág, ő a kedvenc krokodilom. Nagyon aranyos mosolya van 

– mondta Kai Hansen az ABC hírportálnak.

Hozzátette: nem ez volt az első eset, hogy serpenyővel bírta jobb belátásra az állatot. Állítása szerint az egész azzal kezdődött, hogy egyszer serpenyőben vitt élelmet Casey-nek, mire a krokodil megtámadta, és jobb híján ezzel védte meg magát.

Állítása szerint Casey 2018-ban pippa nevű terrierjét is felfalta,

bár azt is hozzátette, hogy valójában a kutya provokálta ki ezt, mivel körülbelül tíz évig szórakozott azzal, hogy a krokodil farkát harapdálta, majd elszaladt előle (egy alkalommal viszont nem volt szerencséje). Akárhogy is, Hansen nem haragudott meg emiatt Casey-re. 

Az ABC mindemellett arra figyelmeztet, hogy a krokodilveszély nem játék. Az Északi Területen körülbelül százezer sósvízi krokodil él, amelyek gyakran támadják meg az embereket is. Ráadásul nevükkel ellentétben a gyakorlatban bármilyen vízben előfordulhatnak. 

Ha valaki olyan területen jár, amelyen sósvízi krokodilok is élnek, lehet, hogy ő is menüjükre kerül

– mondta erről egy krokodilokra specializálódott vadőr, Ian Hunt.

Rovatok