Index Vakbarát Hírportál

Hazaszökött egy kutya a napköziből, miközben a gazdái nyaraltak

2022. június 23., csütörtök 14:50

Egy Kansasban élő család kutyanapközi adta házi kedvencét, amíg elutaztak, a kutya azonban távollétük alatt kiszabadult és hazaszökött.

A háziállat-megőrző napközik funkciója, hogy a gazda le tudja adni házi kedvencét, ha huzamosabb időre elutazik, és nincs, aki vigyázzon rá. Így tett a Kansasban élő Hensen család is, amikor Las Vegasba utaztak, ám az intézmény nem nyerte el az állat tetszését. 

A kutya, Dexter hamar unatkozni kezdett a napköziben, ezért úgy döntött, hogy hazaszökik – írja a Metro. Sikeresen kijutott az utcára, átmászott egy közel két méter magas kerítésen, hogy aztán megtegyen több mint háromezer kilométert, hogy végül hazatérjen Hensenék családi házába.

A Hensen család annak köszönhetően értesült az estről, hogy a bejárati ajtóra szerelt kamera értesítést küldött egyikőjük mobiljára – ennek segítségével láthatták az ajtó előtt ácsorgó kutyát. A családfő úgy nyilatkozott a lapnak, hogy a kutya valószínűleg meg volt győződve arról, hogy otthon találja a gazdáit, ezért nem tágított. A család a kamera hangszóróján keresztül beszélt a kutyához, hogy megnyugtassa, majd felhívta a kutyanapközit, ahonnan hamarosan megérkezett az erősítés.

A család az első ijedtség után már viccesnek találta a történteket, sőt azt is elmondták, hogy büszkék az állatra, mert ilyen messziről hazatalált. 

Rovatok