Index Vakbarát Hírportál

Legalább négy ember meghalt az orosz repülőgép-szerencsétlenségben

2022. június 24., péntek 07:42

Lezuhant és kigyulladt egy orosz katonai teherszállító repülőgép péntek reggel Moszkvától délre. A fedélzeten tartózkodó emberek közül legalább négyen meghaltak a helyi médiajelentések szerint – írja a Moscow Times.

Az Il-76-os teherszállító repülőgép a Moszkvától 200 kilométerre délkeletre fekvő Rjazan városában zuhant le, a Mihajlovszkoje autópálya közelében – közölték a katasztrófavédelem illetékesei. A hírek szerint a gép – amely az uráli Orenburg városából az ukrán határon fekvő Belgorodba tartott – akkor gyulladt ki, amikor a pilóta megpróbált leszállást végrehajtani a városban.

Két holttestet hoztak ki az égő repülőgépből

– idézett a TASZSZ állami hírügynökség egy meg nem nevezett tisztviselőt.

Később a halálos áldozatok száma négyre emelkedett, közölték a TASZSZ-szal a hírügynökség meg nem nevezett forrásai.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a kiképzési repülésen részt vevő repülőgép hajtóműhiba miatt zuhant le. A tárca közlése szerint a sérült utasokat különböző sérülésekkel kórházba szállították. Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának regionális kirendeltsége arról tájékoztatott, hogy a baleset következtében nem történt pusztítás az infrastruktúrában.

** #RuAF #Il76
A Il-76 has crashed near Ryazan (Central Russia). 4 people were killed and 5 wounded. Engine failure is suspected as the cause pic.twitter.com/ZuBSX2Oo02

— Tony (@Cyberspec1) June 24, 2022

Rovatok