Index Vakbarát Hírportál

Küszöbön a fellebezés Johnny Depp és Amber Heard ügyében

2022. június 25., szombat 06:03

Johnny Depp és Amber Heard ügyvédei pénteken nem tudtak megegyezni, így egy hosszadalmas és költséges fellebbviteli eljárás veheti kezdetét.

A  bíró a meghallgatáson – amelyen Depp és Heard nem volt jelen – véglegesítette az ítéletet az egykori pár rágalmazási perében. A 36 éves Heard szóvivője jelezte, hogy a színésznő fellebbezést tervez – írta meg a New York Post.

Nem kérsz kegyelmet, ha ártatlan vagy. És nem utasítod el a fellebbezést, ha tudod, hogy igazad van

– mondta a Postnak adott pénteki nyilatkozatában.

Az ügy 21 nap múlva a virginiai fellebbviteli bírósághoz kerül, és akkor a feleknek 30 napjuk lesz arra, hogy fellebbezést nyújtsanak be. Pénteken Depp és Heard köteles lesz befizetni a 2 millió dolláros, illetve 10,35 millió dolláros ítéletet, plusz évi 6 százalékos kamatot.

Egy, az eljárást ismerő személy a Postnak elmondta, hogy a bíró elutasította Heard összes javasolt módosítását az ítélettel kapcsolatban és Depp jogi csapata nem kért végzést volt felesége ellen.

A személy szerint a bíróság azt is kimondta, hogy ha Heard fellebbezne, akkor az ítélet teljes összegének megfelelő óvadékot kéne letennie, illetve 480 ezer dollár kamatfizetési kötelezettséget.

Június 1-jén egy virginiai esküdtszék 15 millió dolláros kártérítést ítélt meg Deppnek – amelyet az állami törvények által meghatározott felső határ miatt 10,35 millió dollárra csökkentettek –, miután megállapította, hogy Heard egy újságcikkben igazságtalanul bántalmazóként állította be őt, és ezzel megsértette a hírnevét és karrierjét. Bár az esküdtek Depp mindhárom rágalmazásra vonatkozó állításának helyt adtak, azt is megállapították, hogy a színész korábbi ügyvédje egy esetben rágalmazta Heardet, és 2 millió dolláros kártérítést ítéltek meg neki.

A hónap elején Depp ügyvédje, Benjamin Chew a Good Morning America című műsorban adott interjújában utalt arra, hogy a Karib-tenger kalózai sztárja talán hajlandó lenne lemondani arról, hogy volt felesége több millió dolláros kártérítést fizessen neki, ha a nő beleegyezik, hogy nem nyújt be fellebbezést.

(Borítókép: Amber Heard és Johnny Depp 2022. május 16-án. Fotó:  Steve Helber / POOL / AFP)

Rovatok