Index Vakbarát Hírportál

Lövöldözés volt egy oslói melegbárnál, ketten meghaltak

2022. június 25., szombat 07:29

Két ember meghalt és többen megsérültek egy lövöldözésben a norvég főváros, Oslo központjában, egy melegbárnál. A rendőrök pár percen belül letartóztatták a támadót.

Frissítés!

Legfrissebb adatok szerint a támadásnak két halottja és 21 sebesültje van, tíz embernek az állapota súlyos. A helyi hatóságok lehetséges terrorcselekményként vizsgálják a lövöldözést. 

A lövöldözésről a helyi rendőrséget éjjel 1 óra magasságában értesítették, akik a helyszínre érve pár percen belül letartóztatták a fegyverest. Összesen 10 embert szállítottak kórházba, közülük hárman súlyosan megsérültek. További 12 embert a helyszínen láttak el a mentők – közölte a rendőrség. 

Sun beszámolója szerint az oslói rendőrség a hivatalos Twitter-oldalán azt közölte, hogy több lövés is dördült egy, a város központjában található melegbárnál. A lövöldözésben ketten meghaltak, sok a sebesült, többen súlyos sérüléseket is szenvedtek.

Később kiderült, hogy a lövöldözés a London Club nevű szórakozóhelynél és a környékbeli utcákban történt.

A szemtanúk szerint a szórakozóhely tele volt bulizókkal, és körülbelül 10-20 lövés dördült. Egyikük azt mondta, látott egy férfit, aki egy táskával érkezett, majd előkerült a fegyver és lövöldözni kezdett. Egy másik szemtanút üvegszilánkok sebesítettek meg, elmondása szerint először nem tudták, mi történik, aztán a szórakozóhelyen kitört a pánik – írja a BBC.

A rendőrség közleménye szerint 14 ember sérült meg, az Oslói Egyetemi Kórház jelentése viszont 19 sérültről ír. 

(Borítókép: Két ember meghalt és többen megsérültek egy lövöldözésben a norvég főváros, Oslo központjában, egy melegbárnál 2022. június 25-én. Fotó: Javad Parsa / NTB / Reuters)

Rovatok