Index Vakbarát Hírportál

Lánya születésnapján gyújtották fel egy szlovákiai polgármesterjelölt autóját

2022. június 26., vasárnap 12:51

Saját lánya születésnapját ünnepelte Milan Kaplan független polgármesterjelölt, amikor valaki felgyújtotta az autóját a szlovákiai Nagymihályon. A politikus szerint a családján keresztül próbálnak meg nyomást gyakorolni rá.

Még péntek este figyeltek fel a szlovákiai Nagymihályon lakók robbanásszerű hangokra, majd nem sokkal később arra, hogy egy autó lángolni kezdett. A tűz miatt a kigyulladt járművön kívül egy mellette parkoló személyautó is lángra kapott, a kár mintegy 14 ezer euró.

Az Új Szó beszámolója szerint a felgyújtott autó valójában Milan Kaplané volt, aki az egyik helyi polgármesterjelölt. A függetlenként politizáló Kaplan az utóbbi időben több, vitatottnak vagy kényesnek számító témával is foglalkozott a kampányban.

A gyújtogatás ráadásul éppen akkor történt, amikor a polgármesterjelölt a lánya születésnapját ünnepelte. A bizonyítékok alapján ráadásul úgy tűnik, a szándékos gyújtogatást egy profi követhette el.

Nyomásgyakorlás

Milan Kaplan szerint emiatt egyértelmű, hogy valaki nyomást akar gyakorolni a családjára.

Az esetre a SaS nevű szlovák párt is reagált, amely a történtek miatt a parlament biztonsági bizottságának összehívását sürgette. Álláspontjuk szerint ugyanis egyértelmű üzenet, ha valaki felgyújtja egy politikus autóját a lánya születésnapján.

A célja, hogy megfélemlítsen mindenkit, aki az igazságért küzd

– fogalmazott a párt a hivatalos állásfoglalásában, amelyben azt is kérték, hogy élvezzen prioritást az ügy körülményeinek kivizsgálása.

Rovatok