Index Vakbarát Hírportál

Belefulladt a Temes folyóba egy fiatal pár

2022. június 27., hétfő 13:52

Egy 39 éves férfi és 34 éves élettársa a Temes folyóba fulladt vasárnap délben, a romániai Kastély település közelében. Sajtóértesülések szerint a gyerekeik hívták ki a mentőket.

A pár egy piknikre érkezett a barátaikkal együtt a Temes partjára. A 39 éves férfinak melege volt, úgyhogy azonnal a folyó felé vette az irányt, bár a többiek figyelmeztették, hogy mély a víz – írja a Maszol.ro. 

A férfi a merülés után nem bukkant fel, ezért a párja, a 34 éves nő utána ugrott, hogy kimentse, de ő sem jött fel többet a felszínre. A holttesteket búvárok hozták a felszínre a későbbiekben. A helyi sajtó értesülései szerint a pár két gyermeket, egy 10 és 11 évest hagyott hátra. Információik szerint ők voltak azok, akik kihívták a mentőt, amikor az anyjuk is elmerült. 

A mentő, a rendőrség, a tűzoltó és a csendőrség is a helyszínen tartózkodott, emellett készenlétben állt egy mentőhelikopter is, ám a párt csak három órával később tudták a felszínre hozni, amikor már nem lehetett megmenteni az életüket. 

A baleset helyszínén 5-6 méter mély a víz, és az áldozatok egyike sem tudott úszni. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított bűnvádi eljárást – írja a  helyi sajtó

Rovatok