Index Vakbarát Hírportál

A hevített dohánytermékeknél is betilthatják az ízesített változatokat

2022. június 29., szerda 15:23

Legalább öt EU-tagállamban megugrott a hevített dohánytermékek értékesítése, emiatt úgy dönthetnek, hogy ezeknél a termékeknél is betiltják az ízesített változatokat.

Jelentős mértékben nőtt a hevített dohánytermékek értékesítése az Európai Unióban, ezért az uniós vezetés azokra is kiterjesztheti az aromás termékek tilalmát.

Egy nemrég elkészült, az Európai Bizottság által közzétett jelentés szerint legalább öt tagállamban tíz százalékkal nőtt ezeknek a termékeknek az értékesítése. Az EU közös adatbeviteli kapuján keresztül továbbított adatokon és az Euromonitor International Passport Tobacco 2021 adatain alapuló jelentés szerint még mindig a hagyományos cigarettából fogy a legtöbb.

Az Euromonitor-jelentés szerint 2020-ban

terméket értékesítettek. Ez összesen 550 478 millió szálnak megfelelő dohányterméket jelent.

A HVG cikke szerint az egészségügyért felelős biztos, Sztella Kiriakidész azt mondta, hogy azzal a döntéssel, hogy az Európai Unió betiltja az ízesített dohánytermékeket, újabb lépést tesz az EU az európai rákellenes tervben megfogalmazottak irányába. A cél, hogy 2040-re a lakosság kevesebb mint öt százaléka dohányozzon – emlékeztetett.

(Borítókép: Ian Waldie / Getty Images)

 

Rovatok