Index Vakbarát Hírportál

Egyre nagyobb aggodalomra adnak okot Észak-Korea folyamatos rakétakísérletei

2022. június 30., csütörtök 07:58

Az észak-koreai atomfegyverprogram által jelentett fenyegetések békés kezelése érdekében Dél-Korea és Kína szoros együttműködésbe kezd – jelentette be csütörtökön Han Duck-soo miniszterelnök a Szöul és Peking közötti diplomáciai kapcsolatok létrehozásának 30. évfordulója alkalmából rendezett fórumon.

Állítása szerint Phenjan folyamatos rakétakísérletei egyre nagyobb aggodalomra adnak okot. Egyes szöuli és washingtoni tisztviselők szerint Észak-Korea véghez vitt minden előkészületet a hetedik nukleáris kísérlethez, és elképzelhető, hogy Phenjan csak a megfelelő időpontot várja. Idén eddig megközelítőleg 30 ballisztikus rakétát lőttek ki.

A két ország közötti kapcsolatokat úgy kell fejleszteni, hogy az hozzájáruljon a Koreai-félsziget békéjéhez és a nemzetközi közösség jólétéhez

– fogalmazott Han.

A kétoldalú kapcsolatok ápolását illetően Han azt is megemlítette, hogy a klímaváltozás, a nyersanyagellátás, a közegészségügy és a kultúra területén is ki kell bővítenie az együttműködést a két országnak – írja a Yonhap hírügynökség.

Rovatok