Index Vakbarát Hírportál

Pusztító vihar Lengyelországban: 46 ezer háztartás maradt áram nélkül

2022. július 2., szombat 15:40

Erős zivatarfront haladt át péntek éjszaka Lengyelországon, különösen annak északi területén, ott komoly károkat okozva. A hivatalos adatok szerint heten megsérültek, köztük két tűzoltó, és 46 ezer háztartás maradt ideiglenesen áram nélkül.

A tűzoltóság szóvivője szerint 3700 bejelentést kaptak szombat reggelig. Elmondása szerint az ország északi részén fekvő Chojnice településen történt a legkomolyabb eset, ahol egy kidőlő fa ráesett egy autóra, amelyben öten ültek, közük két gyerek. A bajbajutottakat a tűzoltóknak sikerült kiszedni az autóból, de sérüléseik miatt valamennyiüket kórházban ápolják – írja az MTI.

A rossz idő következtében 1338 vonat késett Lengyelországban. A heves esőzés és az erős szél miatt több sátortábort is ki kellett üríteni, az ország északi részén pedig egy jelentős, szabadtéren tartott zenei koncert szakadt félbe. Az ugyancsak észak-lengyelországi Słupskban egy erős széllökés leszakította a 15. századi templom tornyát, súlyosan megrongálva az épület tetejét. 

A heves vihar komoly kellemetlenséget okozott Magyarországon is. A most zajló Balaton Soundon a heves esőzés miatt nemcsak Majkáék fellépése maradt el, hanem Marshmellóé is. A teljes fesztivált fel kellett függeszteni a vihar elmúltáig. 

Rovatok