Index Vakbarát Hírportál

Több mint egymillióan vonultak a koronavírus óta tartott első Pride-on Londonban

2022. július 2., szombat 13:29

Ma tartják az első Pride-ot Londonban a koronavírus-járvány kitörése óta.

A Pride 2019 óta először tért vissza a brit fővárosba, hogy megünnepelje az 50. évfordulóját. 1972-ben tartották az első felvonulást. A szombaton, helyi idő szerint 12 órakor kezdődött felvonuláson több mint egymillió ember vett részt Londonban.

A szervezők szerint több mint 600 LMBT+ közösségi csoportból 30 ezren regisztráltak a felvonulásra – írja az Independent.

Öröm és diadal

„A felvonulás lehetőséget ad az ünneplés, az öröm és a diadal kifejezésére, de egyben hangot ad annak is, hogy joggal fejezzük ki a folyamatos harcot azokért az igazságtalanságokért és egyenlőtlenségekért, amelyek közöttünk léteznek” – közölte a Pride in London.

A ma felvonulók felszólítják az Egyesült Királyság kormányát, hogy tiltsa be a visszaállító vagy reorientációs terápiát minden LMBT+-ember számára, reformálja meg a nemek elismeréséről szóló törvényt, és biztosítson egyenlő védelmet az LMBT+-közösségek számára a gyűlölet-bűncselekményekkel szemben.

Azt is követelik, hogy vessenek véget a „kisebbségi bevándorlókkal szembeni ellenséges környezetnek”, és hozzanak létre egy nemzeti AIDS-emlékhelyet, amely a HIV/AIDS járványban elhunytakra emlékezne.

Rovatok