Index Vakbarát Hírportál

Csak a világ legmagasabb daruján vette észre, hogy minden tiszta olaj

2022. július 3., vasárnap 14:27

A 21 éves Adam Lockwood csak akkor vette észre, hogy a 390 méter magas daru végig van kenve olajjal, amikor már felmászott a tetejére. A mászásról készült videón jól látszik, hogy a keze és a lába mindenen megcsúszott, amihez csak hozzáért.

A fiatal fiú, aki hobbiként mászik fel magas építmények tetejére, nemrég tett közzé egy videót az egyik mászásáról. Ebben elmondja, hogy a mászás egy dubaji darun történt, ahol az elején összetalálkozott egy munkással, aki tudtán kívül segített neki felmászni az épületre – írja az Independent.

Elkezdett arabul kiabálni velem. A Google Fordító segítségével elmagyaráztam, hogy a helyszínen dolgozom, és ottfelejtettem valamit (nyilván nem igaz, de egy próbát mindig megér), ezért leküldött a lépcsőn, egyedül. Megmutatta a lépcsőt, megnézte, ahogy lemegyek egy emeletet, és elment. Átmentem a szemközti lépcsőházba, és elindultam felfelé, működött

– mesélte később.

Felfelé haladás közben majdnem minden emeleten meghallotta az ott tartózkodó munkásokat, emiatt nyolcszor is át kellett mennie egy másik lépcsőházba a két óra alatt.

 Amikor elértem a csúcsot, rájöttem, hogy csak egy GoPro akkumulátort hoztam, és az húsz százalékon volt, ami azt jelenti, hogy csak néhány percig tudtam filmezni

– részletezte az esetet Adam Lockwood.

A felvételen is látható, hogy a fiú keze fekete valamitől, amit először ő maga is sivatagi pornak gondolt, később azonban rájött, hogy olaj. A daru ugyanis végig volt kenve valami olajjal, amitől megállás nélkül csúsztak a végtagjai. 

Rovatok