Index Vakbarát Hírportál

Tiszta Madagaszkár: papagáj segített egy kengurunak a menekülésben

2022. július 3., vasárnap 06:33

Egy papagáj segítségével menekült el egy kenguru a gazdáitól az Egyesült Államokban, Louisianában.

A Baxter névre keresztelt kenguru szerdán lépett meg a gazdáitól, és eleinte a helyi lakosok sem akartak hinni a szemüknek, amikor azt látták, hogy az utcákon ugrál. A rendőrök eleinte nem tudták, honnan szökhetett meg az állat, később azonban megtalálták a gazdáit. Ők azt mondták, hogy egy másik állatuk, Thor, a papagáj segített elmenekülni az emlősnek.

Elmondták, hogy több mint egy tucat papagájuk van, és Thornak valahogyan sikerült rájönnie arra, miként tudja kinyitni a kenguru lakhelyéül szolgáló karám zárját, így menekült el tőlük Baxter. 

Az esetről az amerikai WBRZ csatorna videóriportot készített. Az általuk bemutatott amatőr felvételen látszik az is, amint a kenguru az út szélén ugrál, valamint megmutatták a csínytevő Thort is: 

A WBRZ riporterei meg is kérdezték Thort, hogy miért engedte ki a kengurut. Erre Thor csak annyit válaszolt nekik (a videóban 1:28-nál), hogy

a madarak nem beszélnek.

A kengurut később a rendőröknek sikerült befogniuk és csütörtökön már vissza is vitték a gazdáihoz. Mindemellett Baxter tulajdonosainak – akik korábban egy kisebb állatkertet üzemeltettek – előbb-utóbb át kell adniuk az állatot a hatóságoknak, mivel a louisianai törvények értelmében a kenguru olyan egzotikus állatnak számít, amelyet tilos lenne tartaniuk. 

Rovatok