Index Vakbarát Hírportál

Két rendőrt meglőttek a philadelphiai függetlenség napi ünnepségen

2022. július 5., kedd 10:18

Két rendőrtisztet lőttek meg egy július 4-i ünnepségen Philadelphiában.

A chicagói függetlenség napi lövöldözés után újabb sérülésekről adtak hírt, ezúttal a philadelphiai fesztiválról. Egy 36 éves philadelphiai autópálya-rendőr a homlokán szenvedett horzsolásos sebet, egy 44 éves, Montgomery megyei seriffhelyettes pedig a vállán szenvedett lőtt sebet – közölte Danielle Outlaw philadelphiai rendőrfőnök. A rendőröket a Jefferson Egyetemi Kórházba szállították kezelésre.

Mindkét rendőr a Benjamin Franklin Parkwayen tartott július 4-i koncert biztonságát biztosította, amikor 21 óra 47 perc körül, közvetlenül a tűzijáték előtt lövések dördültek el. Egyik rendőr sem hallotta a lövéseket, mielőtt eltalálták volna őket. Nem tudják biztosan, hogy szándékos találatok voltak-e.

Embertömegek menekültek a helyszínről

A közösségi médiában az incidensről készült videó, amelyet egy közeli épületből vettek fel, azt mutatja, hogy a Benjamin Franklin Parkway mentén nagy embertömegek futnak, miközben a rendőrautók és a mentőautók fényei villognak az utcán. Eddig nem történt letartóztatás, és nincs őrizetbe vett gyanúsított.

A rendőrség a CNN szerint közölte, hogy több nyomot is követnek, és arra kérik a lakosságot, hogy jelentkezzenek, ha bármilyen információval rendelkeznek a lövöldözéssel vagy a történteket rögzítő videóval kapcsolatban.

Rovatok