Index Vakbarát Hírportál

Teljes titokban születtek ikrei Elon Musknak

2022. július 7., csütörtök 08:46

Elon Musknak 2021-ben titokban gyerekei születtek Shivon Zilistől, a Neuralink társalapítójától és elnökétől, írja a Reuters a Business Insider által megszerzett bírósági dokumentumokra hivatkozva.

A csöppségek 2021 novemberében, közvetlenül azelőtt születtek, hogy decemberben Elon Musk és jelenlegi párja, Grimes béranya révén gyermeket vállaltak. Az ikrek édesanyja jelenleg a Neuralink nevű neurotechnológiai vállalatnál dolgozik, amelyet a világ egyik leggazdagabb üzletembere birtokol.

Áprilisban Musk és Zilis beadványt nyújtott be az ikrek nevének megváltoztatására, úgy, hogy középső névként Zilis, utolsóként pedig Musk szerepeljen. Egy hónappal később egy texasi bíró jóváhagyta a kérelmet, tudta meg a Reuters a Business Insider jelentéséből.

A 36 éves Zillist a LinkedIn-profilján a Neuralink operációs és speciális projektek igazgatójaként azonosítják, amelynek társalapítója és elnöke az 51 éves Musk. A vállalatnál 2017 májusában kezdett dolgozni a nő, ugyanabban a hónapban, amikor a Teslánál a mesterséges intelligencia projektigazgatójává nevezték ki, amivel 2019-ig foglalkozott.

Musk – akinek összesen kilenc gyermeke van – mostanában nehéz napokat él meg, a Twitter felvásárlása sem megy gördülékenyen, a lánya pedig jelezte, többé nem kíván rokoni kapcsolatban állni az apjával.

Rovatok