Index Vakbarát Hírportál

Egy olasz üdülőhelyen betiltják a bikiniviselést

2022. július 8., péntek 06:37

Olaszország egyik népszerű turisztikai központja megtiltotta a nyaralóknak, hogy bikiniben, vagy meztelen felsőtesttel járkáljanak az üdülőhelyen.

Sorrento polgármestere, Massimo Coppola szerint a fedetlen bőr felháborítja a helyieket, és figyelmeztetett, hogy ez mostantól akár 425 fontos (több mint kétszázezer forintos) bírságot is vonhat maga után.

A Pompeji és Nápoly közelében fekvő festői tengerparti város polgármestere elmondta, hogy az utóbbi időben „olyan viselkedésnek volt szemtanúja, amelyet az emberek többsége az illem és a civilizált együttélést jellemző tisztesség ellen valónak tart”.

Attól tart, hogy ez rontja a város imázsát, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Nápolyi-öbölre – írja a The Times.

Ennek a helyzetnek a fennmaradása, amellett, hogy kellemetlenséget és nyugtalanságot okoz a lakosság és a látogatók körében, a városunk életminőségének negatív megítéléséhez vezethet, ami hatással lehet a város imázsára és az idegenforgalomra 

– tette hozzá Massimo Coppola.

A sorrentói önkormányzati rendőrök az utcákon járőröznek majd, hogy megbizonyosodjanak arról, az emberek nem póló nélkül, vagy bikiniben mászkálnak az utcákon.

Más tengerparti üdülőhelyek is hasonló tilalmat vezettek be, például a calabriai Praia a Mare, ahol tilos mezítláb járni vagy lenge ruházatban az utcán tartózkodni. A liguriai Rapallóban pedig táblák emlékeztetik a látogatókat az öltözködési szabályok betartására.

(Borítókép: Laurent EMMANUEL / AFP)

Rovatok