Index Vakbarát Hírportál

Pert vesztett a Sacha Baron Cohent beperlő politikus

2022. július 8., péntek 12:01

A korábbi alabamai bíró és republikánus szenátorjelölt, Roy Moore még évekkel ezelőtt indította a pert Sacha Baron Cohen brit komikus ellen, amiért az egy videóban pedofilnak állította be őt. A bíróság ítélete szerint az állítás egyértelműen vicc volt.

A Who is America? című dokumentumsorozatban Sacha Baron Cohen egy izraeli terrorelhárító szakértőt játszik, aki ebben a szerepben ült le beszélgetni a politikussal. Majd a beszélgetés közben elővett egy eszközt, amelyet pedofildetektornak nevezett, és amikor meglengette Roy Moore előtt, az eszköz becsipogott – írja a Guardian

A poént nyilvánvalóan azok a vádak szülték, amelyek a 2017-es szenátorjelölti kampányban röppentek fel: több nő is azzal vádolta a politikust, hogy a harmincas éveiben kiskorúakkal létesített szexuális kapcsolatot. 

A politikus 95 millió dollár értékben indított rágalmazási pert Sacha Baron Cohen ellen, de ezt nem találta megalapozottnak a bíróság, majd a manhattani bíróság most a fellebbezést is egyhangúlag elutasította. A három bíró arra a véleményre jutott, hogy a pedofildetektor nyilvánvalóan vicc volt, és egyetlen nézőnek sem jutna eszébe, hogy a komikus ezzel tényállításokat tett volna. 

Rovatok