Index Vakbarát Hírportál

Megelevenedett a Breaking Bad, 2,5 tonnányi metamfetaminnal utazott négy férfi

2022. július 9., szombat 19:17

Négy férfit letartóztattak, és kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekményekkel vádolnak, miután a becslések szerint rekordmennyiségű, két és fél tonna metamfetamint foglaltak le egy dobozos teherautóban, amely éppen átlépte az Egyesült Államok és Mexikó határát.

A drogfogás helyi idő szerint július 7-én, csütörtökön történt a kaliforniai National Cityben, körülbelül 16.55-kor, amikor a kisteherautó belépett az Egyesült Államokba.

A bűnüldöző szervek kifigyelték, ahogy a vádlottak a dobozos teherautóból több tucat kartondobozt pakoltak ki, amit aztán egy másik teherautóba pakoltak át

– közölte a dél-kaliforniai kerületi ügyészség.

37 és 44 év közötti férfiakat – mindannyian a mexikói Tijuanából származnak – elfogták, és őrizetbe vették. A további nyomozás után a hatóságok elmondták, hogy a lefoglalt kartondobozokban 148 köteg anyagot találtak.

Az anyag tesztje pozitív lett metamfetaminra, és összesen több mint 5000 font kábítószert találtak a teherautóban, így a hatóságok szerint minden idők egyik legnagyobb metamfetaminfogását könyvelhették el San Diego megyében.

Ez a monumentális fogás újabb győzelmet jelent az Egyesült Államokban a függőséget szító drogkartellek ellen

– jelentette ki Shelly S. Howe, a Kábítószer-ellenes Hivatal (DEA) különleges ügynöke. A más bűnüldöző szervekkel való nagyszerű együttműködésüknek köszönhetően továbbra is meg fogják szakítani a kábítószer áramlását az amerikai városokba, tette hozzá Howe.

A több mint 5000 font metamfetamin utcai értéke a becslések szerint több millió dollárra tehető, írja az ABC News.

Rovatok