Index Vakbarát Hírportál

Felrobbant egy benzinkút mellett álló teherautó Oroszországban

2022. július 10., vasárnap 12:55

Elárasztották vasárnap a közösségi médiát azok a jelentések, miszerint előző nap egy hatalmas robbanás történt az oroszországi Uljanovszki területen az egyik benzinkútnál, aminek következtében több ember is megsérült.

A robbanásról a Twitteren videókat is közöltek, a hírek szerint egy üzemanyagkocsi robbant fel a kuzovatovói töltőállomásnál.

Alekszej Russzkih, az uljanovszki régió vezetője azt mondta, a legfrissebb hírek szerint öt ember sérült meg a robbanás következtében. Ketten közülük súlyos állapotban, súlyos égési sérülésekkel kerültek kórházba.

EuroWeekly beszámolója szerint egy embert közepesen súlyos állapotban szállítottak kórházba, ketten pedig megtagadták a kórházba szállítást.

#UkraineRussiaWar #Ukraine #Russia

City of #Kuzovatovo, #Ulyanovsk region, Russia. Something wrong happened pic.twitter.com/GYYHFY4HP2

* (@EUFreeCitizen) July 9, 2022

Az internetre feltöltött videók több különböző szögből mutatják a robbanást, amely helyi idő szerint szombat délután 4 óra körül történt. Az incidenst követően az uljanovszki ügyészség vizsgálatot indított az ügyben.

A vizsgálat során értékelni fogják a létesítményben az ipari és tűzbiztonságra vonatkozó jogszabályok betartását. Ha van rá ok, akkor az ügyészség megteszi a szükséges válaszintézkedéseket

– közölte a hivatal.

**#RUSIA | Un camión de gasolina se incendió y explotó en una estación de servicio en el pueblo de #Kuzovatovo, en la región de #Ulyanovsk. Según datos preliminares, dos personas resultaron heridas. #RochexRB27 pic.twitter.com/mtScTJ4gHg

— Rochex Rababel Robinson Bonilla (@RochexRB27) July 9, 2022

A mostani robbanás az után következett be, hogy a hónap elején az oroszországi Taganrogban lakástűz keletkezett, amelyet egy drón lezuhanása okozott.

A július 4-i, hétfői jelentések szerint egy pilóta nélküli légi jármű zuhant egy lakóházra az oroszországi Taganrogban – nem messze az orosz inváziós erők által megszállt Mariupol városától –, amiben az épület teljesen kiégett.

Rovatok