Index Vakbarát Hírportál

Novák Katalin súlyzókkal készül a Bolsonaróval való találkozóra

2022. július 11., hétfő 16:58

„Fizikai és szellemi felkészülés a Bolsonaro elnök úrral való találkozásra” – írta ki a közösségi oldalára Novák Katalin köztársasági elnök, aki a Planalto palotába készül, hogy a brazil elnökkel folytasson megbeszélést. A találkozó után közösen tartanak majd sajtótájékoztatót.

Novák Katalin a Facebook-oldalán közölte, két témáról tervez tárgyalni a brazil elnökkel:

  1. Hogyan tudjuk elkerülni az orosz–ukrán háború eszkalációját és a háborúból fakadó áremelkedést, gazdasági visszaesést, élelmiszerhiányt és éhínséget.
  2. A hagyományos családi értékek védelme és a gyermeket vállaló és nevelő fiatalok hatékony segítése. Bár Brazília közel százszor nagyobb, mint Magyarország – még a Holdról is látható, milyen óriási –, van olyan terület, ahol a magyar megoldások jelentenek inspirációt.

A közösségi oldalon megosztott fotók egyikén éppen tárgyaláson van Novák Katalin, a másikon pedig súlyzózás közben látható.

A köztársasági elnök Közép-Európa után Latin-Amerikában folytatja „Magyarország nemzetközi kapcsolatainak erősítését”. Korábban a Facebook-oldalán azt írta: Brazíliába azért hívták meg, mert hosszú évek óta figyelemmel kísérik, miként segíti Magyarország a családokat. „Érdekli őket, hogyan sikerült a gyermekvállalást, a gyermeknevelést és a munkát a középpontba helyeznünk” – tette hozzá Novák Katalin.

(Borítókép: Novák Katalin / Facebook)

Rovatok