Index Vakbarát Hírportál

Egy pelenkába csomagolva találták meg a rendőrök „hópihét”

2022. július 12., kedd 19:10

Új pszichoaktív anyagnak minősülő kristály árusításából biztosította megélhetését egy pár Nyírbogdányon, amibe kiskorú gyerekeiket is bevonták. A rendőrök egy pelenkába csomagolva találták meg a drogot.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást két nyírbogdányi lakos ellen – számolt be oldalán a rendőrség.

A nyomozás adatai szerint az élettársi kapcsolatban élő férfi és nő megélhetésüket új pszichoaktív anyagnak minősülő kristály árusításából biztosították. Az üzletet közösen bonyolították, az általuk beszerzett tiltott szert később lakókörnyezetükben árusították, amibe a nevelésük alatt álló kiskorú gyermekeiket is bevonták.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nyomozói a párt hétfőn Kékcse külterületén vonták intézkedés alá. A rendőrök átkutatták személygépkocsijukat, és a nő táskájában, egy pelenkába csomagolva 54 gramm mennyiségű új pszichoaktív anyagnak minősülő kristályt találtak. A lefoglalt, „hópihe” fantázianéven ismert szer eladásából akár egymillió forint bevételhez is juthattak volna.

A nyomozók a párt gyanúsítottként kihallgatták, a férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsítottak száma várhatóan bővülni fog, a nyomozók vizsgálják, hogy a nyírbogdányi pár kivel állt üzleti kapcsolatban.

Rovatok